El termini per a sol·licitar concurs continua suspès fins el 31 de desembre

S’ha prorrogat fins a finals d’any la moratòria concursal que inicialment s’havia fixat fins el 14 de març de 2021. D’aquesta manera, les empreses tenen més termini per a reequilibrar els balanços i així evitar processos concursals. En concret:

  • Fins el 31 de desembre de 2021 el deutor que es trobi en estat d’insolvència no tindrà el deure de sol·licitar la declaració de concurs (el còmput del termini de dos mesos per a sol·licitar la declaració de concurs començarà a comptar el dia següent d’aquesta data).
  • Fins el 31 de desembre de 2021 els jutges no admetran a tràmit les sol·licituds de concurs que els creditors hagin presentat des del 14 de març de 2020.
  • També s’amplia el termini per a renegociar tant els acords de refinançament i els acords extrajudicials de pagament —tots dos són instruments previs al concurs— com els convenis concursals mateixos. I s’amplien fins el 31 de desembre de 2021 les mesures processals que agilitzen els processos, com la tramitació preferent i el foment de la subhasta extrajudicial.

 

 

 

Si algun dels vostres clients té dificultats, els nostres professionals us assessoraran sobre la millor manera d’actuar. També ho faran si és la vostra empresa la que no pot fer front als pagaments com a conseqüència de la crisi de la covid-19.