S’han fet públiques les directrius del Pla General de Control Tributari i Duaner per a l’any 2022.

Ja s’han publicat les directrius del Pla General de Control Tributari i Duaner per a l’any 2022. En aquestes directrius es fixen les línies d’actuació que Hisenda durà a terme aquest any per prevenir i controlar el frau fiscal, així com per facilitar el compliment de les obligacions tributàries.

Entre d’altres, l’AEAT durà a terme les actuacions següents:

  • Com l’any passat, es continuaran potenciant i millorant les plataformes d’assistència virtual existents (assistent censal, aplicació mòbil Agència Tributària, etc.) i d’altres de noves (com la possibilitat de confeccionar els models 303 i 130 automàticament a partir de l’aportació trimestral dels llibres registre, nou Assistent Virtual de Renda…).
  • Consolidació de l’ús del machine learning a Renta Web per reduir els errors previsibles dels contribuents en l’emplenament del model 100, per la qual cosa s’incrementa el nombre de caselles amb missatge.
  • D’altra banda, es reforçarà el control sobre la tributació correcta de les operacions de comerç electrònic després del creixement exponencial que ha experimentat, derivat dels nous hàbits dels consumidors (accentuat durant la pandèmia).
  • Desenvolupament reglamentari de les obligacions noves d’informació sobre monedes virtuals. Està previst que la primera informació sobre aquests actius virtuals estigui disponible l’any 2023 respecte de l’exercici 2022.
  • Desenvolupament reglamentari per complir la normativa que estableix la prohibició del programari de doble ús.
  • Així mateix, continuaran les personacions de funcionaris d’Hisenda a locals de negoci en el marc de la lluita contra l’economia submergida i l’obtenció d’ingressos ocults.
  • Finalment, durant el 2022 està prevista una intensificació de les actuacions de control de retencions a la font per als models 190 i 184, en col·laboració conjunta entre els Departaments de Gestió Tributària i d’Inspecció Financera i Tributària.

 

 

Premi aquí per accedir al text complet del Pla General de Control Tributari i Duaner per a l’any 2022.