S’han publicat novetats en l’ús de les galetes, que haureu d’implementar a la vostra pàgina web abans de l’11 de gener de 2024.

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha actualitzat la seva guia sobre l’ús de cookies per adaptar-la a les noves directrius europees, establint canvis rellevants que s’han d’implementar a les pàgines web abans de l’11 de gener de 2024.

Aquests canvis se centren a evitar patrons enganyosos a l’hora de presentar les opcions per acceptar o rebutjar les galetes, de manera que no pot ser més difícil rebutjar-les que acceptar-les (la guia ofereix exemples pràctics de com actuar). A més:

  • Galetes de personalització. Quan l’usuari utilitza opcions de personalització (com, per exemple, triar l’idioma o la moneda de pagament), les cookies es consideren tècniques i no requereixen consentiment. No obstant això, si preneu decisions per al vostre negoci en funció de la informació proporcionada per aquestes galetes, ara haureu de notificar-les de manera clara i destacada i donar l’opció d’acceptar-les o rebutjar-les.
  • Mur de galetes. L’anterior Guia ja especificava que l’accés a un servei i les seves funcionalitats no poden estar condicionats al consentiment de l’usuari per a l’ús de galetes. No obstant això, es podrien establir situacions en què la manca d’acceptació de les galetes impedís l’accés total o parcial al lloc web o al servei. En aquests casos, sempre que s’informés l’usuari i l’editor li oferís un accés alternatiu al servei sense necessitat d’acceptar galetes, es considerava que el consentiment s’havia atorgat lliurement. La nova versió de la Guia aclareix que aquesta alternativa no ha de ser necessàriament gratuïta.

A conseqüència de l’anterior, quan l’usuari no accepti l’ús de galetes, com a alternativa l’usuari podria haver de pagar per poder accedir al lloc web o a l’aplicació corresponent.

 

Si teniu qualsevol dubte sobre l’ús de galetes, consulteu-nos. Us assessorarem perquè la vostra pàgina web compleixi els requisits de les noves directrius europees.