Es modifiquen algunes mesures en matèria de garanties per a consumidors i usuaris.

Recordi que l’1 de gener del 2022 entra en vigor la nova legislació que modifica algunes mesures en matèria de garanties per a consumidors i usuaris.

Els principals canvis son els següents:

  • Garantia. El termini de garantia dels productes nous passa a ser de tres anys.
  • Defectes. Fins ara, si el problema es produïa durant els primers sis mesos després de la compra, es presumia que el defecte ja existia en lliurar el producte. Tanmateix, a partir d’ara aquesta presumpció s’aplica als defectes que apareixin durant els dos anys següents a la compra.

En tot cas, recordeu que aquesta garantia cobreix la “manca de conformitat”, però no els defectes que es deriven de l’ús deficient per part de l’adquirent. En quant a la presumpció que els defectes apareguts en els dos anys posteriors ja existien en el moment de la venda, recordi que, com a tal presumpció, el proveïdor podrà alliberar-se de responsabilitat si demostra que no era així.

També augmenten els casos en què el consumidor pot sol·licitar la resolució del contracte (és a dir, que li tornin els diners). Tingui en compte que el consumidor també té l’opció d’exigir la reparació o la substitució i, en aquest sentit, la nova llei exigeix mantenir l’existència de peces de reparació durant deu anys.

 

 

Els nostres professionals li assessoraran sobre qualsevol dubte que se li pugui plantejar en matèria mercantil.