Estigueu atent davant de possibles senyals que un client travessa dificultats econòmiques

En les vostres relacions comercials, convé que extremeu les precaucions davant de possibles impagats. Presteu especial atenció als indicis que denoten que un client o un proveïdor poden estar en dificultats. Per exemple:

  • Administradors. Si de sobtees canvia el consell d’administració per un administrador únic —perquè hi hagi menys responsables dels deutes— o es nomena administrador algú proper a l’empresa i que no té béns.
  • Moviments societaris. Si l’empresa deutora redueix el seu capital —per a compensar pèrdues—, deixa de depositar els comptes—per a ocultar la seva situació financera— o canvia de domicili a una ubicació més barata o al domicili d’un soci.
  • Altres situacions.També pot ser indici de dificultatsel fet que un clientus faci comandes superiors a les habituals—potser un altre proveïdor ha deixat de servir-li—, que canviï el lloc de recepció de les mercaderies—perquè està desviant operativa a una altra empresa—, que us retorni part de les mercaderiesrebudes sense motiussòlids, que us sol·liciti pròrrogues en els terminis de pagament o que pretengui endossar-vos pagarés de tercers.

La vostra empresa pot saber si hi ha hagut canvis d’administradors o moviments societaris contractant un servei d’alertes amb alguna empresa especialitzada en facilitar informes comercials.

 

 

Els nostres professionals us assistiran a l’hora de reclamar possibles impagats o en cas que algun deutor vostre estigui en concurs.