Eviteu errors en el pagament fraccionat de l’Impost sobre Societats.

Entre l’1 i el 20 d’octubre, la vostra empresa haurà de fer el segon pagament a compte de l’Impost sobre Societats de l’exercici 2023. Recordeu:

  • Si factureu més de sis milions d’euros, haureu de calcular el pagament a compte en funció de la base imposable acumulada en els primers nou mesos de l’any. També heu de calcular el pagament a compte d’acord amb aquest sistema si heu optat per fer-ho d’aquesta manera.
  • Si no arribeu a aquesta xifra de facturació, haureu d’ingressar el 18% de la quota a pagar de l’Impost sobre Societats, la data de liquidació de la qual ja hagi caducat l’1 d’octubre.

Bé, si us és d’aplicació aquest últim sistema, no us confongueu. Moltes empreses introdueixen la mateixa quantitat que van introduir a l’abril, i això és erroni: a l’octubre l’última declaració presentada serà la del 2022 (que es va presentar el 25 de juliol), mentre que a l’abril va ser la del 2021. Per tant, la base de càlcul serà diferent, i l’import a introduir no coincidirà.

 

Els nostres professionals calcularan el pagament fraccionat del vostre Impost sobre Societats i us assessoraran en totes les qüestions fiscals que afectin la vostra empresa