Durant l’any 2021 s’obren diverses finestres per a sol·licitar ajudes en aquesta matèria

Com sabeu, és aconsellable registrar la marca amb la qual comercialitzeu els vostres productes o serveis, ja que així tindreu dret a utilitzar-la en exclusiva i podreu impedir que un tercer la utilitzi (o n’utilitzi una de molt similar) per a comercialitzar el mateix tipus de productes o serveis.

Doncs bé, si teniu previst registrar una nova marca, heu de saber que existeix un programa d’ajudes en aquesta matèria. Concretament:

  • S’hi poden acollir les pimes que sol·licitin el registre de marques i dissenys. L’ajuda consisteix en un 50 % de descompte de les taxes de sol·licitud.
  • Aquest programa preveu cinc convocatòries o períodes durant els quals es pot sol·licitar l’ajuda. El segon finalitza el 31 de març, però n’hi ha de previstos uns altres al maig, juliol i setembre de 2021.

Per a acollir-vos a l’ajuda, l’heu de sol·licitar a l’EUIPO, l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la UE (www.euipo.europa.eu). Un cop se us hagi concedit l’ajuda, haureu d’efectuar i pagar el registre de la marca i finalment l’EUIPO us reemborsarà el 50 % de les taxes que hagueu abonat. Atès que les subvencions s’atorguen per ordre de sol·licitud, és aconsellable que no demoreu la vostra.

 

 

Els nostres professionals us assessoraran en matèria de marques i de les ajudes existents per a registrar-les.